Inspiration till personlig utveckling

Inspiration till personlig utveckling

Hejsan på er

Idag är det ännu en solig och fin dag här i Värnamo och jag njuter verkligen av att det är sommar. Först och främst vill jag säga tack för att du läser och följer min blogg, det gör mig så glad och tacksam. Ni vet ju att jag tycker om att inspirera människor till personlig utveckling och förverkligande och det är vad min blogg i huvudsak handlar om. Jag kan tipsa om böcker som handlar om olika sätt till personlig utveckling, det kan även vara filmer eller olika föreläsare att lyssna på. Sen har jag ibland vissa övningar som jag kan tipsa om som till exempel kan motivera att ta reda på vad man verkligen vill och hur man ska nå sina mål.

Idag vill jag tipsa om en sak som många säkert förknippar med avkoppling och att minska stress, nämligen meditation. Men meditation handlar om så mycket mer, nämligen att få kontakt med sig själv och stanna upp för att lyssna på sin inre röst. Ofta kör vi bara på utan att stanna upp och reflektera, men när vi stannar upp i tystnad eller i alla fall lugn och ro så får vi mycket information. Det kan vara information om hur vi egentligen mår och vad vi behöver, det kan också vara information om det känns som att vi är på rätt väg eller om vi behöver ändra mål och riktning.

Detta har alltså i allra högsta grad med personlig utveckling att göra eftersom du dels lär känna dig själv, skapar eller återskapar kontakt med din kärna och även skapar möjlighet att hitta svar som du kanske annars söker efter utifrån. Hoppas detta gett någon ny inspiration så får vi se vad nästa inlägg ska handla om. Må så gott och ta hand om dig!


Kommentarer är stängda.